Blogger Tricks
"Two roads diverged in a wood, and I, I took the one less traveled by, and that has made all the difference." Robert Frost

2014-02-04

Създаване на сигили с 3D-принтер

Публикувам още нещо интересно, свързано с предишната тема, или как съвременните технологии могат да бъдат в служба на магията.

В Хаос магията сигилите са визуално олицетворение на намерението на магьосника, които се използват за фокусиране и изпълнение на това намерение. Принципът е един и същ при свръхестествените и когнитивни теории за магията: сигилите са огнища за привличане на ресурси (свръхестествени или ментални), нужни за постигане на желанието на човека, който ги е създал.
Традиционните сигили са рисунки - двуизмерни графични форми, създадени с помощта на магически квадрат или техники за създаване на абстрактни букви. Съвременните магьосници са конструирали хипермедийни сигили в разнообразни формати: от поредица комикси до интерактивни мултимедийни инсталации. Сигилите, създадени от програмен софтуер за креативни компютърни графики могат да бъдат принтирани на сравнително ниска цена, чрез използване на Open Source 3D принтери или 3D printing онлайн услуги. Това отваря цял нов свят от техники за създаване и използване на сигили.




Изображението е със запазени авторски права на Мариус Ватц.

Изкуството на Мариус Ватц показва как определени данни могат да бъдат моделирани в естестично издържани триизмерни форми, и как трудностите при моделиране на сложни данни могат да бъдат преодолени със създаване на лесно принтируеми модели. Експериментите на Ръсел Дейвис в 3D-принтирането показват модели, които са създадени чрез изкривяване на съществуващи форми (като снежният човек). Тези подходи могат да бъдат използвани за въплъщаване на намерението в триизмерни сигили, които много по-детайлно биха изобразили целта на магьосника.


Машината за създаване на 3D-сигили на Джошуа Мадара демонстрира конструирането на виртуални триизмерни форми. Сигилът е линейно базиран, за да се запази генетичната му връзка със сигилите базирани на магическия квадрат.


                         Изображението е със запазени авторски права на Мариус Ватц


Създаването на сигилите се осъществява посредством картографиране на букви или думи от софтуер, за да бъдат кодирани в триизмерната форма. Това добавя допълнително измерение към реалността и взаимовръзката между виртуалното и реалното, което само по себе си увеличава убедителността на сигилите. Част от ефикасността на сигилите произтича от концентрацията и вниманието, което магьосника влага при тяхното ръчно произвеждане и зареждането им с енергия. Така при машинното създаване на сигили може да намали тяхната ефективност. Конструирането на кода за създаването на сигила и наблюдаването на механичните операции на Open Source 3D принтерите може да компенсира този недостатък. А по-добра сигилна форма от тази, направена на ръка, би означавала по-добро фокусиране, без значение дали е произведена с магически или технологични средства.

Създайте своите 3D-сигили с помощта на софтуер за креативно кодиране, като Processing, или направо използвайки софтуер за 3D-дизайн като Blender. Триизмерният сигил може да бъде използван като фокус за съзерцаване, медитация или ритуал. Той може да бъде поставен във всекидневната, за да ви напомня и да служи като доказателство за реалията на целта, въплътена в сигила. Или пък, той може да бъде унищожен с изгаряне или стопяване, за да освободи тази реалия в настоящето, като част от ритуала.


Източник:robmyers.org

Подобни публикации: Робомантство и Електрономикон

Няма коментари:

Публикуване на коментар