Blogger Tricks
"Two roads diverged in a wood, and I, I took the one less traveled by, and that has made all the difference." Robert Frost

2014-09-15

За черните дупки, един златен член и 23

Sagittarius A*. Масивната черна дупка в центъра на нашата галактика. Всепоглъщащото ненаситно мега-чудовище. Досущ като женската вагина. Бррр!

Сега е много модерно да се говори за квантова физика. Затова, нека поговорим малко за фрактали. Не съм много сигурна дали разбирам правилно понятието: за мен фрактал значи едно-единствено нещо – че микрокосмосът е отражение на макрокосмосът, и обратно, едновременно, а не че едното предхожда другото като вечния въпрос за кокошката и яйцето (към всички, които все още си блъскат главата върху него - get a life, will ya?).

"What man is at ease in his Inn?
Get out.
Wide is the world and cold.
Get out.
Thou hast become an in-itiate.
Get out.
But thou canst not get out by the way thou camest
in. The Way out is THE WAY.
Get out.
For OUT is Love and Wisdom and Power.
Get OUT.
If thou hast T already, first get UT.
Then get O.
And so at last get OUT."

                   The Book of Lies, Aleister Crowley 
 
Въодушевлението ми към старата кучка Sgr A* се засили още повече с априлския брой на National Geographic, когато започнаха серия от просветлителни мисли да заливат иначе тъмната ми същност. Казах си, хм, може и да се пръкне нещо от тая черна дупка, не само да гълта като невидяла член застаряваща мома.

И така, каква е връзката между моите мръсни бръщолевения и най-голямата загадка на съвременната астрономия, а именно, къде по дяволите отива цялата тази енергия, след като енергията в нашата позната вселена не се губи, а се трансформира? Малко след като прочетох статията в Нешънъл-а, попаднах на една нова хипотеза, че в центъра на галактиката освен че има черна дупка, има всъщност wormhole, който изплюва всичкото семе в друга вселена. Помислих си, това е гениално, и всъщност обяснява доста неща, както и представлява особено потвърждение на брилянтно подредения хаос, който населяваме, и на всички прости и перфектни процеси в него. Особено частта с пътуването във времето. Това отлежа в съзнанието ми и просто си чакаше реда, за да се възбудя отново. И разбира се, се случи в точното време – в един прекрасен августовски следобед на плажа, когато нивото на естрогена ми беше на макс и пръсках феромони навсякъде. Бях грабнала предполагаемо нечетените ми броеве на NG и отново почнах да го чета тоя от април, без да си спомням, че съм го чела вече (случва се и на най-добрите). 

Основната функция на вагината е да поглъща и трансформира, да обработи получената мъжка творческа енергия и живително семе, за да го трансформира в живот след 9 лунни месеца. Съзидателното слънце влиза в черната дупка (която всъщност представлява неговият реален антагонист, а не луната, която е само отразител и катализатор). В този ред на мисли, Черното слънце на нацистите представлява култ към същинското женско начало, деструктивното всепоглъщащо Ин, първичната стихия без начало и край, която е и винаги ще бъде, вечна и непобедима. Самият символ на Черното слънце прилича на въртяща се черна дупка. 



Златното сечение е щамповано във вселената, в която съществуваме. То е константата при създаването на всичко, което е и което ще бъде. То е елегантния електронен подпис на невидимата създаваща ръка, която не спира да пише имейли и да пуска спамове. На негова база се създават галактики, по пътя на вечната завихряща се спирала.



Посредством Златното сечение се създава живот и в женската утроба, като то присъства и при развитието на ембриона след това. През 2012 г. един буден белгийски гинеколог се заема с нелеката задача да измери и изследва вагиналните пропорции на 5000 свои пациентки, за да установи зависимостта между плодовитостта и Златното сечение. Оказва се, че това е точно така: най-плодовити се оказват тези жени с почти близки пропорции на утробата си до магическото число.


Така, дотук имаме вече Златна вагина. Дали имате Златен член може да проверите по формулата:

(a+b):b ~ 1,618

където: а - дължина, b - обиколка

Колкото повече получената стойност се доближава до Златното сечение, толкова по-добре :) Което ми напомня за най-великия Златен член - Austin Powers (или Силите на златото) и неговото пътуване във времето, което синхронизира с целия материал по-горе. Явно с един златен член наистина се стига до звездите, че и отвъд! 


В тази съвместна статия, е загатната взаимовръзката между златото и творческото начало. Описаният 24-клъстъров модел на златото, на който тогава се натъкнах „случайно“, представлява триизмерен модел на Дървото на живота.
 


Преди година търсих отново материали по темата в Гугъл и за моя изненада открих, че и други хора като мен да открили същата връзка. Изображението по-долу е от дискусионен форум, чиито адрес за съжаление не помня, за което се извинявам предварително.



В тази структура са вплетени мъжкото и женското начало в един съзидателен ансамбъл от архетипи, представени символично от основните геометрични фигури. Този модел едновременно прилича и на утроба, и на фалос.

Питър Муун, в своята книга The Montauk Book of the Living (до чието творчество достигнах с помощта на Издателство Паралелна реалност, за което ще съм им вечно признателна), прави следното гениално прозрение за структурата на Дървото на Живота, което се препотвърждава и тук. Ще цитирам част от нея, като ще запазя английския текст от Книгата на Закона на Кроули, защото често се превежда неправилно на български. Който знае, ще чете между редовете.
Книга на Закона“ започва с: „Had! The manifestation of Nuit.“ Нут е египетското име за „нощ“ или Сотис (вечерницата)... Сотис и Сириус представляват женската енергия.

В редове 23, 24 и 25 се казва:

23. But whoso availeth in this, let him be the chief of all!
24. I am Nuit and my word is six and fifty.
25. Divide, add, multiply, and understand. 

Тези редове придават още по-дълбок смисъл. Като женски аспект, репрезентиращ нощта, Нут се самоидентифицира като „шест и петдесет“, което е просто друг начин да се назове числото 56. „Разделяй“ е следващата инструкция, но това не е обичайното математическо делене. Всеки, който е запознат с езотеричната геометрия, ще разбере, че „разделяй“ означава да отделиш 5 от 6. Казано ни е също да „прибавим“, което също е важно. Събирането, от своя страна, има две отделни значения. Вижте следните интерпретации за повече яснота:

шест и петдесет = 56
като разделим 56, получаваме 5 и 6
като прибавим, имаме 5+6 = 11 

11 е числото на Abrahadabra, което е концепцията, която завършва Книга на Закона. В арамейския език, Abrahadabra означава: „Аз създавам с тези изречени думи“. Тази дума е отбелязана със знака (кръст в кръг – символ на Сотис) на графичната страница от Книгата на Закона. Сириус е бинарна система. Като част от „скритата“ формула Abrahadabra, двете звезди на Сириус са представени графично като пентаграма и хексаграма. Когато ни се казва да прибавим 5 (пентаграмата) към 6 (хексаграмата), получаваме много по-дълбок смисъл за нещата.

(...) А сега, представете си една хексаграма и под нея обърната пентаграма. Вижте как обърнатата пентаграма представлява жена, в която прониква фалическата част от хексаграмата. Това, разбира се, олицетворява раждането на живота. Ако този глиф се отреже и умножи по три (както е според Книга на Закона), тези структури ще формират модела на молекулата на ДНК. Глифът, следователно, репрезентира духът навлизащ или анимиращ материята.

(...) Обърнатата пентаграма често е неправилно тълкувана като сатанински символ. Наистина сатанистите я използват, но пентаграмата сама по себе си символизира духът над материята, когато е в права позиция, и материя над духа, когато е в обърната. Когато духът се инкарнира в биологично същество, очевидно попада под властта на материята на някакво ниво.

Този глиф не само репрезентира раждането на индивидуалната форма на живот, той също олицетворява Кабалистичното Дърво на Живота. Всичко, което е нужно, за да се завърши обичайната диаграма, е да се прибави Малкут (най-долната сефира, която репрезентира Земята).“



Описаното от Питър Муун съвпада с моите наблюдения за Дървото на Живота. Не знам дали Кроули е осъзнавал в пълнота трансмитнатото му съобщение от Aiwass, предадено на 8, 9 и 10 април 1904 г. в Кайро (резонира с априлския брой на National Georgaphic, през което време имах доста странни магически сънища между другото).
В по-горната графика на 24-клъстъровият модел на златото можем да разпознаем и unicursal hexagram, която се изписва с едно непрекъснато движение на ръката, за разлика от еврейската хексаграма. Това, разбира се, е и основният телемичен символ:




„Делимостта на веществата е безкрайна.“ 
Аристотел

Така, нека сега малко задълбаем в истинската същност на пентаграмата и хексаграмата. Неслучайно това са основопологащите символи в почти всички религии и в масовата култура. От какво обаче са изградени самите те, кои са техните кварки и субкварки?

Езотерично казано, от 2 и 3, защото 5 = 2 + 3, а 6 =2 x 3. Това са фундаментите, от които се разгръща вселената и творческия процес. Нулата (Великата Пустота) се разделя сама от себе си (както се дели една клетка по време на митоза), и така се формира Единицата (образно казано, по време на метафазата на митотичното делене). Едно се репликира само по себе си (отново обяснено в съвместната статия с Паралелна реалност) и създава Две. Оттам, продуктът между 1 и 2 прави 3. Или – илюстрация на Числата на Фибоначи...



... които пък формират от своя страна Фи, или златното сечение. Двойката и тройката имат много интересни свойства, бидейки прости числа: техният сбор и тяхното произведение представляват следващите поредни прости числа след 4-ката (пентаграма и хексаграма). Тяхното частно обаче е това, което представлява интерес в настоящата статия, и препотвърждение отново на всичко описано по-горе.

2/3 = 0,666 в период

Питър Муун прави още едно важно изтъкване в книгата си, а именно, че т.нар. Число на Звяра – 666 е едва ли не най-зле интерпретираното число, защото на практика това е Числото на Живота, репрезентирайки атома на въглерода – задължително условие за наличие на живот. Атомът на въглерода се състои от 6 протона, 6 неутрона и 4 електрона. В Кабала, 23-тият път в Таро е свързан с Увесеният човек, а Кроули казва, че точно тази карта репрезентира концепцията, че „Единственият път навън, е навътре“ (The only way OUT is WITHIN).

Ето малко за странностите и символизма на числото 23.

Съществуват 23 букви в латинската азбука. 23-тата буква е „W“, която е съставена от 2 точки отдолу и 3 отгоре. Корен квадратен от 2, 3 и 5 се използват по отношение на тетраедърната хипердименсионална физика, идеалната форма. Съществуват 23 аксиоми в Евклидовата геометрия. Човешкият биоритмичен цикъл като цяло е съставен от 23 дни. Нужни са 23 секунди на кръвта да направи пълен цикъл в тялото на човек. В човешката клетка има 46 двойки хромозоми, или 2 х 23. Земната ос е с наклон от 23,5 градуса. Сириус А е с яркост 23, 5... И много други, които можете сами да прочетете в нета, но нерелевантни към настоящата тема.

И нека приключим там, откъдето започнахме. Вече би трябвало да ви е ясно, че харесвам пълния кръг.
В "Книга на лъжите" Кроули говори за женския аспект, който трябва да бъде интегриран. Това е ханът (на англ. inn), утробата (на англ. womb). Човек, независимо от своята възраст, все още се намира в утробата на своята майка, преди да се събуди духовно. Утробата е просторна, тъмна и студена, тъй като това е истинският Ин. За да стане In-itiate, или просветлен, ТРЯБВА да излезеш навън в света и да се родиш духовно. 

"What man is at ease in his Inn?
Get out.
Wide is the world and cold.
Get out.
Thou hast become an in-itiate.
Get out."

Това може да стане, само ако човек осъзнае своят автентичен женски аспект и го инкорпорира в живота си и в системата си от убеждения. Това е свързано с балансирането на първа чакра, така че творческата сексуална енергия да може свободно да се движи нагоре и да енергитизира останалите чакри.

След това Кроули говори за порталите в реалността, или за бъговете в нея. Той казва "Излез навън!" (GET OUT!), което ако не се превежда от английски по смисъла на фразеологичния глагол, значи също "Вземи (нещо)". Като използваме най-проста гематрия, ще установим, че OUT има числова стойност 56. Surprise, surprise! 

If thou hast T already, first get UT.
Then get O.
And so at last get OUT."

По-нататък в поемата се казва, че първо трябва да си набавим "UT". Нека го направим по най-простия начин на буквена нумерология:
 

U има числова стойност 3, а Tима числова стойност 2. Почакайте малко, какво е това - чисто съвпадение? I believe not. Tricky, tricky Trickster.

И така отново имаме 3 + 2, което прави 5. 

След това в текста се казва да прибавим О. О има числова стойност 6. Не е ли хубаво, когато всичко си дойде на мястото!
Сега имаме 56. OUT е 11 или 23. Едно и също е.
Ето го пълният кръг и кръстът в него. 

Sapere aude.


1 коментар:

  1. Ми довечера ще гледам филма "числото 23" с Джим Кери , вчера разговаряхме с двама мои познати. за това число ....интересното е, че 3-мата сме родени на 23 (една и съща дата) ....2+3 = 5 римски изписвано V (ви) ..........какво е V вече знаем ;)

    ОтговорИзтриване